free web builder

4 септември, 18 ч.
-----------
Издателство на НБУ
Премиера
-----------
МИХАИЛ НЕДЕЛЧЕВ
Сиянието на Златорог

С участието на проф. Михаил Неделчев, доц. Елка Трайкова и проф. Веселин Методиев.

Литературна вечер по случай 100 години от излизането на най-значимото българско литературно и общокултурно списание между двете световни войни – 1920 -1943 г.

Ще бъде представено юбилейно библиофилско издание на фототипно възпроизведената книжка първа от януари 1920 придружена от книга с голяма студия за Златорог и неговия редактор Владимир Василев, както и от подробна анотирана библиография.

Mobirise

4 септември, 20 ч.
-----------
Издателство Колибри
-----------
СВЕТЛОЗАР ЖЕЛЕВ
За бавното живеене и насладата от живота

Светлозар Желев работи като книжар, а после като редактор и издател. Бил е радиоводещ, телевизионен водещ и редактор на предаване за книги по ВНТ, главен редактор на списанието GRANTA. Директор е на Националния център за книгата и Литературен клуб Перото в НДК, преподавател в Софийския университет.
За бавното живеене и насладата от живота се появява тъкмо навреме – в момент, в който най-важни са човечността, солидарността и търпението. Това е колекция от истории, подписани от 22 личности, обединява ги вкусът към живота и изкуството да се наслаждават истински, пълнокръвно и докрай на съприкосновението си с любими хора и занимания.

Със свои текстове в книгата присъстват Радослав Бимбалов, Христо Блажев, Роси Георгиева, Георги Господинов, Дамян Дамянов, Любен Дилов-син, Иво Иванов, Капка Касабова, Марина Кузманова-Мамма, Димитър Павлов, Александрина Пендачанска, Веселин Савов, Ирина Тенчева, Георги Тошев, Гергана Турийска, Петя Щифлер, Неделя Щонова, Ивайло Александров, Адриана Гюзелева, Биляна Димова, Бела Чолакова.
                                                                   
Живейте с удоволствие и наслада, споделяйте живота си, обръщайте внимание на важните и любими на вас неща, причинявайте радост и удоволствие и си ги причинявайте и на вас. Не си причинявайте обаче лоши хора и безсмислени неща. Обърнете внимание на времето. То е важно. И е ваше. Вие можете да правите с него каквото си поискате.

Светлозар Желев

Mobirise