develop free website

2 септември, 19 ч.
-----------
Концерт
-----------
Кирил Манолов
баритон
Вера Шуперлиева
пиано

Завършва НМА Панчо Владигеров в София, специалност пеене. Носител е на награди в редица престижни български и международни конкурси - Виена, Варшава, Барцелона.

Дабютира в НМА Проф. Панчо Владигеров с ролята на Дон Жуан в едноименната опера. Репертоарът му включва Набуко и Симон Боканегра в известните опери на Верди, Амонасро в Аида, Марчело в Бохеми, Ренато в Бал с маски, Фигаро в Севилският бръснар, Ескамилио в Кармен и много други. През 2010 пее Сър Джон Фалстаф в нова продукция на Фалстаф в операта във Висбаден.

Кирил Манолов продължава успешната си кариера и участва в спектакли като Силата на съдбата, Трубадур, Луиза Милер, Любовен еликсир, Дон Паскуале на едни от най-известните европейски оперни сцени. През 2015, на фестивала в Равена, той пее в премиерната постановка на Фалстаф с диригент Рикардо Мути, след което италианската критика го провъзгласява за най-големия изпълнител в света на колоритния образ в комичната опера на Верди. През сезона 2016/2017 Манолов участва в Дон Карлос, Джани Скики и отново Фалстаф, Симон Боканегра и Набуко. Дебютира с голям успех в Риголето на оперния фестивал в Савонлина. През 2018/2019 пее в Симон Боканегра и Трубадур в София и в Аида под диригентството на Рикардо Мути и с участието на Чикагския симфоничен оркестър.

Бъдещите му ангажименти включват гостуване в оперните театри в Санкт Петербург, Верона, Мюнхен, Копенхаген и други.

Mobirise