free responsive web templates

5 септември, 19 ч.
-----------
Концерт
-----------
Зорница Иларионова - цигулка
Георги Черкин - пиано

Зорница Иларионова учи в Мадрид, Испания, в Еscuela Superior de Musica Reina Sofia, след което специализира в Италия. Притежава много награди от национални и международни конкурси, има участия в майсторски класове и фестивали, изяви като солист. През 2015 е удостоена с Кристална лира. Като носител на Гран при от конкурса Музиката и земята прави дебюта си в емисията Франс Мюзик на Френското радио, а като победител в конкурса Суна Кан в Анкара, Турция, е поканена като солист на Филхармонията на Измир.

През последните години печели множество награди на международни конкурси и концертира активно в България, Германия, Испания, Русия, Франция, Португалия, Турция, Белгия, Австрия и др. На тържествена церемония в Кралския дворец Ел Прадо в Мадрид е удостоена лично от Нейно Величество Кралица София с престижната награда Най-добър музикант в цигулковата катедра на проф. Захар Брон.

Цигуларката е канена да води майсторски класове във Виена, Сингапур, Испания. На 14-годишна възраст издава първия си компактдиск с творби от Моцарт и Сарасате. Има записи в БНР и участия в телевизионни предавания.

Георги Черкин е потомък на прочутият композитор Георги Златев-Черкин и на изключителната цигуларка Недялка Симеонова. Той е първият българин, изсвирил на 18-годишна възраст Втория концерт за пиано и оркестър от Рахманинов. Бил е солист на всички водещи оркестри в България и е изнасял многобройни рецитали в Берлин, Брюксел, Ню Йорк.

Носител е на престижни награди за приноса си към българската култура и изкуство, между които Кристална лира, почетния знак на Министерството на културата Златен век и други. Лауреат е на редица международни и национални конкурси като Албер Русел, Млади музикални дарования, Музиката и Земята.


Mobirise