simple website creator

3 септември, 19 ч.
-----------
Концерт
-----------
Трио Арденца
Галина Койчева – цигулка
Константин Евтимов – виолончело
Даниела Дикова - пиано

Трио Арденца e създадено през 2005. Съставът ежегодно осъществява концерти с класическа и съвременна камерна музика като голяма част от творбите са изпълняват за първи път в България или са поръчани и написани специално за триото.

Репертоарът на трио Арденца обхваща разнородни стилове и епохи, но най-вече шедьоврите на камерната музика от 19., 20. и 21. век. Ансамбълът изнася концерти с изключителен успех в България, Македония, Албания, Австрия, Германия, Франция, Косово, Хърватия, Унгария и други. Записва за БНР и БНТ. Участва и в елитни музикални фестивали като Софийски музикални седмици, Дни на камерната музика - Балчик, Моцартови празници - Правец, Нова българска музика.

Едни от последните концертни проекти на триото са Руска рулетка, Пипков в Париж, цикъл концерти по картини – Следобеден сън, Песни за любовта, Народен празник.

Те са превъзходни инструменталисти, но силно впечатление прави тяхното камерно изкуство, което разчита на тънкия слух и на способността за колориране на музикалния текст. Знаят как да откроят през звука всеки автор.

Екатерина Дочева, в. Култура 

Mobirise