КЛАСИЧЕСКА

МУЗИКА

Археологически музей

Созопол

01

СЕПТ

19:00

Концерт

 

Деян Гаврич (Сърбия) флейта

Столина Добрева  китара

 

 

Флейтистът Деян Гаврич започва да свири на единадесет, а първия си концерт изнася година по-късно. Учи във Факултета по музикални изкуства в Белград, а след това във Висшето музикално училище в Есен, което завършва с отличие. Като студент получава Първа награда в конкурса на училището и престижната Награда за артистични постижения. Завършва следдипломната си квалификация във Висшето училище в Есен, където е професор.

 

Има награди от международни конкурси, между които  Мария Казалс в Барселона, Испания, и Леонардо Де Лоренцо във Виджано, Италия. Много пъти е солист на Белградската филхармония и на Симфоничния оркестър на белградското радио и телевизия.Участва в международни фестивали, самостоятелно и като член на различни камерни формации свири в Англия, Франция, Испания, Австрия, Италия, Германия, Япония и САЩ.

 

Столина Добрева  завършва НМУ Любомир Пипков в София и Държавното висше училище за музика във Фрайбург, Германия. От 1994 преподава китара и камерна музика в НМУ Любомир Пипков.  Автор е на серия научни изследвания върху историята на китарата в България и главен редактор на списание Китара. Защитава докторски труд на тема История на китарата в България. Директор е на НМУ Любомир Пипков.

 

Лауреат на награди от национални и международни конкурси. участва в майсторски класове на Алваро Пиери, Карло Доменикони, Робърт Брайтмор, Александър Фраучи и провежда майсторски класове в България, Румъния, Македония.

Член е  на жури в редица фестивали и конкурси. Изнася концерти в България, Германия, Турция, Унгария и други. Има записи за Българската национална телевизия и Българското национално радио.

 

© APOLLONIA ART FOUNDATION