Музика

Археологически

музей

29 август 19.00 ч.

Концерт

 

АНГЕЛ СТАНКОВ и ЙОСИФ РАДИОНОВ

45 ГОДИНИ НА СЦЕНАТА

 

 

Цигулковото дуо  Станков & Радионов вече 45 години неизменно участва в българския и световен концертен живот.   Ангел Станков и Йосиф Радионов са между най-изявените и разностранни български музиканти. Като солисти, камерни изпълнители и  концертмайстори на Софийската филхармония, те  представят българската музикална култура по света. Свирили са в повечето европейски страни, САЩ, Япония, Тайван, Южна Корея, Сингапур, Куба и др. В богатия им репертоар, освен многобройните класически образци от Вивалди до Шнитке, влизат и редица произведения от изтъкнати български и чужди композитори, съчинени специално за двамата виртуози.

Носители са на първа награда и златен медал от Първия международен конкурс и фестивал за камерна музика в Осака, на наградите 100 години Бела Барток, на Златната и Кристалната лира на Съюза на музикалните и танцови дейци в България и много други.

Техни записи звучат от българските национални радиостанции, Би Би Си -  Лондон, холандското и френско радио, Радио Москва, японската телевизия, а редица фирми като Балкантон, Йомиури телекастинг корпорейшън, ЕМАМ и други издават студийни и концертни изпълнения на дуото.

Дуото Станков & Радионов свирят преди 35 години на първата Аполония в църквата Св.св. Кирил и Методий, с което дават началото на великолепните и неповторими класически концерти и началото на Празниците на изкуствата.

 

 

Програма

 

Георг Филип Телеман  - Канонична соната №1 сол мажор

Vivace

Adagio

Allegro

 

Жак Обер - Соната в ре мажор (1738)

Allegro ma non troppo

Aria (Largo, grazioso)

Allegro

 

 

Джовани Батиста Виоти - Серенада №1 оп.23 №1

Introduzione.Andante

Menuetto

Andante

Andante

Allegretto

 

Хенрик Виенявски - Два каприза оп.18

Бела Барток - 4 от 44 дуа

Владимир Панчев - Родопско и неврокопско хоро

Александър Райчев - Серенада

Йохан Халворсен - Концертен каприз върху норвежки мелодии