Музика

Археологически

музей

3 септември, 23.00 ч.

Концерт

 

 

ДУЕТИ С НЕОЧАКВАН КРАЙ

 

МИЛИЦА ГЛАДНИШКА и ВАСИЛ СПАСОВ

 

 

Дуетът Гладнишка–Спасов се ражда именно тук, в Созопол, преди 11 години, по време на Празниците на изкуствата Аполония. Познати в концертен, театрален или клубен формат, в дует, квартет или секстет, те винаги са готови да провокират в публиката взрив от емоции. За тази специална презентация пред зрителите на фестивала, дуетът ще представи както емблематични песни от автори като Гершуин, Кърн и Ричард-Роджърс, така и нещо за ценителите на модерния мюзикъл и джаз с творбите на Зондхайм и Бил Еванс в ексклузивните аранжименти на Васил Спасов.

Милица Гладнишка завършва НАТФИЗ, специалност Актьорско майсторство за куклен театър в класа на Пламен Кьорленски. През 2003 г. изкарва курсове по джаз пеене в Лондон, после майсторски клас при Милчо Левиев. Добива изключителна популярност със сериала Етажна собственост,  известна е с дублажа на филми и най-вече от музикалната сцена, където заедно с пианиста Васил Спасов, тромпетиста Михаил Йосифов и неговия секстет участват в програмите на престижни фестивали и клубове. Милица съчетава в изключително интензивен ритъм своя талант на джаз изпълнител и театралните си изяви. Постоянен гост е в телевизионни формати на националния телевизионен ефир. Взема участие и в редица български и чуждестранни филмови продукции.

 

Васил Спасов се откроява, като един от най-интересните  джаз артисти на нашето поколение. Възпитаник на Бъркли Колидж в Бостън, неговата музика е носител на фундаменталните традиции на джаза от САЩ. Пианист, композитор и аранжор, той е в авангарда на българската музикална сцена със своите проекти и съвместни участия. Присъства е в програмите на най-престижните фестивали в страната. Концертира във Франция, Италия, Австрия, Германия, Белгия, Холандия, Чехия, Кувейт, Китай и редица други.