make your own site

4 септември, 19 ч.
-----------
Концерт
-----------
Младите певци
от майсторския клас
на Орлин Анастасов

Лариса Габитова (Русия) - пиано

Името на Орлин Анастасов става широко известно след Международния конкурс за млади оперни певци Борис Христов през 1998, на който получава Първа награда. Следващата година е абсолютен победител в Международния конкурс в Пуерто Рико, основан от Пласидо Доминго, след което пътят му към световните сцени е открит.

Работи с най-големите диригенти на нашето време: сър Колин Дейвис, Лорин Маазел, Жорж Претр, Марк Елдер, Даниел Орен, Рикардо Шайи, както и с режисьори от класата на Франко Дзефирели, Хуан де Ана, Д. Викар, Н. Джоел. Участва в редица международни фестивали, сред които Музикалните седмици в Куенка, Залцбургския фестивал, фестивала в Сполето, многократно във фестивала Арена ди Верона, изпълнява и православни песнопения, подобно на големите български баси Борис Христов и Николай Гяуров.
На 44 години, Орлин Анастасов вече е пресъздал най-значителните басови оперни партии, невъзможно е да се изброят всички оперни сцени и театри на които е гостувал. Започва и кариера на режисьор, като поставя творби от Бритън, Пучини и Верди.

Тази година провежда майсторски класове в Тбилиси, Петербург и Рим. За пръв път в България големият певец има майсторски клас в Созопол по време на Празниците на изкуствата Аполония. В последната вечер на курса, участниците в него се представят със специален концерт, който е част от програмата на фестивала.

Лариса Габитова е между най-известните жени-диригенти в Русия. Завършва  Държавната консерватория в Петрозаводск със специалности пиано и оперно – симфонично дирижиране. 
Габитова е канена много пъти да ръководи майсторски класове като вокален  педагог и да подготвя премиери в големите руски оперни театри като продукциите на Сватбата на Фигаро в Екатеринбург, Трубадур в Алмати и много други. Работи върху постановки на Музикалната академия на Елена Образцова като Йоланта и Евгений Онегин в Санкт Петербург, гостува и на Фестивала на Афродита в Пафос, Кипър.


Mobirise