responsive site templates

3 септември, 18.30 ч.
-----------
Сатиричен театър Алеко Константинов
-----------
Всички освен мен
от Щефан Фьогел
-----------
превод Владко Мурдаров
Спектакъл на Лилия Абаджиева
Участват Боян Арсов, Васил Витанов, Александра Сърчаджиева, Рада Кайрякова, Маргарита Хлебарова, Любомир Нейков, Стефания Кочева

В една вечер се заплита лабиринт от неистини, който трудно може да бъдат преодолян. Защото всеки иска да бъде щастлив и обичан… А и истински да обича… Въпросът обаче не е само в това каква е цената на истината, лъжата и мълчанието…
Щефан Фьогел е роден в Австрия. Завършва бизнес информатика в Цюрих. Първите си стъпки в театъра прави като автор на кабаретни текстове, в чието изпълнение си си партнира със сестра си. Днес той е един от най-известните немскоезични драматурзи. Неговите комедии, вече повече от трийсет на брой, се играят с успех в Австрия, Германия, Швейцария, Чехия, Словакия, Полша. На български език досега са преведени и издадени девет сборника с негови пиеси, като част от тях са поставени на българска сцена.
Според австрийските театрални критици Фьогел е във върховата си форма като драматург и автор на комедията Всички освен мен.

Добрата комедия винаги е трагедия, само че гледана и разказана от друг ъгъл. Но пък се продава далеч по-добре! Кой знае, може някой ден същата тази комедия да се превърне в голяма трагедия… За съжаление критиката винаги цени комедията по-малко от „сериозната тема“.

Щефан Фьогел

Mobirise